Joukkoliikenne UKK

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löydän aikataulut ja reitit?

Ajantasaiset aikataulut löydät Matkahuollon aikatauluhausta www.matkahuolto.fi tai Google Maps -reittioppaasta. Voit myös ladata puhelimeesi Matkahuollon mobiilireittioppaan Reitit & Liput. Tulostettavat aikataulut ja reittikartat löytyvät osoitteesta www.meri-lapinjoukkoliikenne.fi. Aikatauluja voit tiedustella myös asiakaspalvelunumerosta 050 529 1376 ma-pe klo 8-15. Aikataulut ovat nähtävillä myös tärkeimmillä pysäkeillä sekä kaupunkiliikenteen autoissa.

Miten tunnistan oikean auton?

Kaupunkiliikenteen autot tunnistat raikkaan vihreä-sini-valkoisesta ulkoasusta. Linjan numero ja nimi ovat selkeästi esillä. Heilauta reilusti kättäsi, kun haluat kyytiin.

Miten ja mistä voin ostaa lippuja ja matkakortteja?

Kertalippuja voit ostaa kaupunkiliikenteen autoista käteisellä tai pankkikortilla. Matkahuollon matkakortin voit ostaa Matkahuollon matkakorttikaupasta. Matkakorttien lataaminen onnistuu myös autoissa tai R-kioskilla. Maksuttomaan koulukuljetukseen oikeutetuille perusopetuksen oppilaille matkakortit annetaan koululta.

Matkakortit siirtyvät Reitit ja Liput- sovellukseen ja matkakorttien myynti päättyy vaiheittain 30.6.2023 mennessä.

Voiko lastenvaunujen ja pyörätuolin tai rollaattorin kanssa matkustaa autoissa?

Kyllä voi. Linjat 2, 6 ja 6A ajetaan matalalattia-autoilla ja niissä on tila lastenvaunulle ja pyörätuolille. Linjoilla 2B, 2C ja 2BC autoissa on tila lastenvaunuille, mutta ei pyörätuolille. Lastenvaunuista tai pyörätuolista ei peritä lisämaksua.

Lapseni unohti reppunsa autoon. Mitä teen?

Unohtuneita matkatavaroita voi kysellä asiakaspalvelunumerosta.

Entäpä korona? Uskallanko matkustaa linja-autolla?

Noudatamme THL:n joukkoliikennettä koskevia ohjeistuksia sekä tehostettua siivousta ja hygieniaa autoissa. Toivomme sinulta samaa. Mikäli sinulla on oireita tai epäilet saaneesi tartunnan, älä matkusta linja-autolla.

Minne voin antaa palautetta?

Palautetta voit antaa taksi@kemintaksi.fi tai Meri-Lapin joukkoliikenteelle www.meri-lapinjoukkoliikenne.fi.